Så kom jeg endelig i køkkenet igen. Jeg synes lige I skal have opskriften på denne skønne chokolademousse inden vi går ind i det nye år.
Det er den vi skal have til dessert i morgen.
Jeg synes den smager skønt og det pynter rigtig flot med de røde hindbærkugler. Der er appelsinsaft i moussen som gør, at den ikke er så tung som hvid chokolademousse kan være.
Både hindbærkugler og mousse er lavet på under 2 timer (dog skal moussen stå på køl ca. 6 timer inden servering), så den er rigtig nem. Jeg kan varmt anbefale dig at komme i køkkenet og lave denne skønne chokolademousse.
Opskriften er set hos Copenhagencakes.
Hvid chokolademousse med appelsin og kugler af hindbærsauce (ca. 6 portioner)
- 100 g hvid chokolade
- 75 g flormelis
- 4 past. æggeblommer
- 1 dl. appelsinsaft
- 2 tsk revet appelsinskal (økologisk)
- 3 dl fløde
- Smelt chokoladen over vandbad og stil til den afkøling
- Pisk æggeblommer og flormelis hvid.
- Den afkølede chokolade røres i æggeblandingen sammen med appelsinskal. Herefter røres appelsinsaften i blandingen.
- Så piskes fløden til flødeskum og den vendes nænsomt i chokoladeblandingen.
- Fordel moussen i portionsglas og stil den på køl i min. 6 timer. Den kan med fordel laves dagen inden.
Hindbærkugler
- 200 g hindbær
- 1 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
- 1/2 husblas
- Iskold smagsneutral olie (jeg brugte vindruekerneolie)
- Hindbær, sukker og citronsaft koges til sauce i ca. 10 min. Husblasen sættes i blød i koldt vand.
- Når hindbærmassen er færdig med at kogen, presses saften igennem en sigte og husblasen vrides tør for vand og tilsættes den varme saft.
- Fyld en sprøjtepose, pipette eller lignende med hindbærsaucen og dryp små dråber ned i den kolde olie. Hindbærsaucen danner nu små kugler og de skal stå på køl i min. 10 minutter.
- Si kuglerne fra olien og de er nu klar til at pynte ovenpå chokolademoussen.