Jeg forsøgte mig i sidste weekend med hindbærsnitter. Det var første gang, jeg prøvede at lave hindbærsnitter og det drillede lidt men lykkedes i sidste ende og de smagte skøøønt!
Alt er lavet fra bunden inkl. hindbærmarmeladen, så det er ekstra kræs.
En af de rookie-mistakes jeg lavede var, at jeg rullede ikke mørdejen tynd nok og jeg kom for lidt hindbærmarmelade på, så den var en anelse tør.
De blev dog spist op af mine kollegaer og der var ikke rester til aftenvagten :)
Jeg kører stadig hvid chokolade tema pga af
dette FUND, så derfor skulle disse snitter selvfølgelig have hvid chokolade glasur.
Opskriften kommer her: (originalen er set her hos
Gyldenbergs)
Hindbærsnitter med hvid chokolade glasur (ca. 15-18 stk)
Hindbærmarmelade
- 375 g frosne hindbær
- 180 g sukker
- 2 spsk vand
- lidt citronsaft
- Korn + stang fra en halv vaniljestang (jeg fik brugt denne lækre vanilje)
- Evt. 1 spsk majsstivelse + 1 spsk varmt vand (blandes sammen) til jævning.
Mørdej
- 500 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 300 g smør
- 2 æggeblommer
Hvid chokoladeglasur
- 150 g hvid chokolade
- 50 g smør
- 300 g flormelis
- ca. 7 spsk kogende vand
Alle ingredienserne til hindbærmarmeladen koges op i ca. 10 min til det er en jævn marmelade. Jeg kan bedste lide, at der ikke er hele hindbær i, men det er en smagssag. Jeg synes massen var en smule tynd, så jeg jævnede med majsstivelse. Marmeladen sættes på køl inden den smøres ud på mørdejen.
Mørdej
Alle ingredienserne røres sammen på røremaskine. Jeg anvendte K-bladet. Det kan sagtens gøres ved håndkraft. Derefter samles massen i en kugle som pakkes ind i film og sættes i køleskabet i min. 1/2 time.
Når mørdejen har været på køl, deles den i to. Hver klump rulles ud på hver sin bageplade til en stor rektangel, som deles i 2 lige store stykker.
Mørdejen bages ved 200 g i ca. 10-20 min, til den er gennembagt og gylden.
Husk at hold øje med den. Min ene plade blev en smule brændt i hjørnet...dumme ovn.
Når pladerne er kølet af, smøres der marmelade ud på den ene af stykkerne. Den anden halvdel bruges som låg.
Hvid chokolade glasur
Smør og chokolade smeltes forsigtigt over vandbad. Når det er helt smeltet, tilsættes flormelis og der røres godt. Kogende vand tilsættes lidt efter lidt indtil det har en passende konsistens. Jeg kan godt lide at den er lidt tyk i det, da det er nemmere at arbejde med.
Snitterne samles og den hvide chokolade glasur smøres på. Hvis mørdejspladerne er knækket undervejs, så gør det ikke noget, fordi glasuren er med til at holde sammen på det hele. Jeg taler af erfaring :)
Pynt med krymmel, frysetørret hindbær eller hvad du lige har.
Velbekomme!