torsdag den 29. december 2011

Ny kaffekværn

Er den ikke fin?!
 Så fik vi endelig en ny kaffekværn....wuhuu! Vi har haft en fra Bodum(C-mill), men vi fandt hurtigt ud af at den ikke kunne male espresso-bønnerne så fint, som det kræves til espresso-kanden. Den fra Bodum maler bønnerne med et ensartet resultat, men det er en anelse groft. Den kan ikke knuse bønnerne så fint, som den nye fra Krups kan.

Bodum C-mill Coffee Grinder
Hvis nogen er intereresset, så er den til salg for små penge :-)


Krups Kaffekværnen slukker oven i købet selv, når den er færdig med at male bønner...smart smart :-)
Jeg er dog ked af, at skulle af med Bodums C-mill, fordi jeg synes virkelig den har et fikst design og den fylder ikke ret meget. Det må jeg sige at at Krups'en gør og det er ikke så hensigtsmæssigt i det lille køkken. Jeg finder nok en plads til den....måske den også må en tur i bogreolen??

onsdag den 28. december 2011

Mit køkken....

Vores ultra lille køkken. Stigen til venstre i billedet er op til hemsen. 

Velkommen til mit køkken....(eller mit værelse som kæresten kalder det).
Synes lige I skulle have indblik i hvor jeg står og kokkerere. Det er ikke stort....sådan ca 5 Kvm. Vi har været nødt til at tænke i kreative løsninger for at få plads til det hele. Gryderne er hængt op og meget af vores service er opbevaret i kasser i bogreolen!? Ja, det bliver godt når vi engang får lidt mere plads, men lige nu har det også sin charme.
Så pyt at man får lidt ondt i ryggen af at stå derude på grund af de skrå vægge og at der ikke er plads til mere end det højst nødvendige. På trods af alt, så elsker jeg mit lille køkken :-)

tirsdag den 27. december 2011

Jeg skulle egentlig bytte julegaver men.....

Jeg opgav julegave-bytteriet (ALT for mange mennesker i byen) og satte mig i stedet ind på en kaffebar. Med en dejlig cafe latte i hånden, kom jeg til at tænke på året der snart er omme og på hvor meget jeg ser frem til 2012.

Ahhh Baresso....
December måned er for mig den bedste tid på året. Den byder på hyggeligt samvær med familie og venner. Der er god tid til at stresse af og tænke over de ting der virkelig betyder noget.
Jeg har også min helt egen tradition, hvor jeg hvert år laver et personligt "Wishing board".
Jeg skriver alle de ting ned jeg gerne vil nå, se, opleve og blive bedre til. Det er både personligt men også fagligt. Løbende kan jeg følge med i hvordan det går.
I år 2011 nåede jeg faktisk alle mine mål og det giver en dejlig tilfredsstillelse. To af mine mål var bl.a. at starte en blog(check!) og løbe en halv-marathon(se billedet nedenfor!).
Her er jeg lige kommet i mål efter 21 km...hårdt presset, but I did it!!
Sidste år i januar måned købte jeg bogen The Happiness Project. Den har været en KÆMPE succes i USA og har ligeledes vundet indpas i Danmark, hvor den har titlen Projekt Lykke.
Kort fortalt, så er det en humoristisk og underholdende fortælling om forfatterens eget liv og om hvordan hun gennem et år lavede hendes helt eget "lykke projekt".
I bogen følger man Gretchen gennem et år, hvor hun måned for måned, tager fat på forskellige aspekter af hendes liv. Hver måned har sit eget mål. Fx. så er målet i januar, at hun skal styrke sit energi niveau, i februar skal hun huske kærligheden, i marts skal hun sigte højere i arbejdslivet og sådan forsætter det.

Sådan ser bogen ud. Forfatteren hedder Gretchen Rubin
Gretchens liv minder på ingen måder om mit, men jeg blev alligevel inspireret af denne bog til at se, hvordan man med enkle midler og små forandringer kan forstærke glæden, der hvor man nu er.  Den fortæller også om hvorfor det kan være væsentligt at have systematik i sine mål og hvorfor det er godt at være konkret med sine mål.
Tror jeg læser den igen i år og bliver inspireret til at få endnu mere glæde ind i år 2012:-)

Hvordan ser ud hos jer læsere? Hvad synes I om nytårsforsætter?

mandag den 26. december 2011

Hele FEM faste læsere....og lidt mere om bogstafet.


Ihhh, hvor er jeg glad og stolt over at jeg nu har hele fem faste læsere på trods af beskedne 17 indlæg og nybegynder vanskeligheder. Det har givet mig endnu mere lyst til at blogge og jeg bukker og nejer...TAK tak tak fordi I vil følge min blog.
(Hvis der sidder nogle derude som læser min blog men ikke er faste læsere, så kan I blive det ved at følge det link i toppen af bloggen.)
Jeg er snart færdig med Christian W. Jensens spændende bog "Beskytter" som er en del af bogstafetten. Læs mere her.
Inden længe følger der et indlæg om den, så hold dig til her på siden, hvis du vil være næste led i stafetten og læse "Beskytter" efter mig. Glædelig 2. juledag!

søndag den 25. december 2011

Joy of coffee aka. Gertrud Sand

Det er godt nok længe siden at jeg har været SÅ glad for mine julegaver som i år. Jeg synes virkelig mine kære har gjort et stort stykke arbejde for at finde på noget godt til mig.
Jeg har fået mange fine gaver som alle kan bruges og intet skal byttes.
Jeg blev dog virkelig overrasket, da kæresten gav mig en Kenwood køkkenmaskine!

Det er denne fine Kmx model jeg har fået...
Den har længe stået højt på min ønskeseddel men det er nu så stor en ting at jeg ikke troede jeg ville få den i julegave. Utroligt at man kan blive så glad for noget køkkenudstyr,  men det er jeg virkelig. Den kan både hakke, snitte, røre, piske osv :-) (Min reaktion var præcis som Gertruds, da hun får sin foodprocesser i det sidste afsnit af "The Julekalender")
Det er allerede blevet afprøvet i dag og jeg er virkelig glad for den.
Så fik jeg også nogle fine termokrus fra Royal Copenhagen, så at kaffen kan holde sig varm. De er så fede og pynter med de forskellige farver.

Vi fik en i grøn og gul




Det var et lille udpluk af gavehøsten anno 2011. Håber I andre også havde en rigtig dejlig juleaften!

fredag den 16. december 2011

Hjemmelavet bounty

Så er det igen weekend. Tid til familiehygge, fødselsdagsfest og til at afprøve et par nye opskrifter.
Jeg skal til familie julefrokost i morgen og skal have lidt julekonfekt med til kaffen. Jeg tager hvid chokolade/lakrids mandler med og så de her Bounty-barer. De er ikke til at stå for....

De smager dejligt.....uhmmm

1 dåse kondenseret mælk
300 g kokos
200 g mørk chokolade til overtræk

Kondenseret mælk og kokos blandes sammen og formes til små aflange stykker (der er til ca. 16 stk).
De stilles på køl i ca en time og så er de klar til at blive overtrukket med chokolade.
Jeg synes de smager bedst hvis de kommer på køl igen i nogle timer efter at de er blevet overtrukket.
Opskriften har jeg fundet hos Chocoholic'en Anne :-)

God fornøjelse med dem og god weekend!

onsdag den 14. december 2011

Cafebesøg på "Kejserriget"

Ved Vesterbrotorv overfor posthuset...
Jeg var forleden forbi og prøve den forholdsvis nye cafe Kejserriget ved Vesterbrotorv. I august i år åbnede cafe Kejserriget med nye ejer og fine tilbud. 
Det er virkelig hyggeligt dernede og dejligt med en cafe lige i mit nabolag :-)
Synes det er fedt at prøve de der små steder væk fra Åboulevarden. Ofte synes servicen at være bedre, da tjenerne har mere tid til den enkelte fordi de ikke har så travlt som nede ved Åen.
Coffee-love...
Det var også en rigtig hyggelig formiddag på Kongeriget. Dog fortrød jeg at jeg havde spist morgenmad da de tilbyder en lækker morgenmad til kun 40 kr. Den må jeg have tilgode.
Jeg fik en rigtig god cafe latte. Dejlig stærk! De tilbyder også gratis wi-fii og det kunne ses da der var flere studerende derinde med deres laptop.

God størrelse til en rimelig pris (36kr)

Morgenmadsbuffeén...
De har nogle fine menu-kort som er skrevet ind i en eventyr-bog...jeg har desværre ikke et godt billede af det, men det er super fint og anderledes. Udover morgenmaden så kører Kejserriget også nogle gode tilbud som f.eks om fredagen hvor de giver maden hvis du køber en øl! Sååå tror da nok jeg skal derned på fredag :-) Nu må vi se om tilbuddet er så godt som det lyder....

tirsdag den 13. december 2011

Aeropress Coffeemaker

Bliver nødt til at eje denne...
Det er efterhånden noget tid siden at jeg fik et tip om at Aeropress Coffeemaker skulle lave helt genial kaffe og den skulle være et godt og billigt alternativ til en espressomaskine.
Nu synes jeg at den er overalt og på Sigfreds Kaffebar benytter de den også.
Den kan nemlig lave både almindelig kaffe og stærk kaffe der minder om espresso. Den er nem og have med, fylder ingenting og så er den hurtig og gøre ren. Læs mere om den her:
Pt. står den står højt på ønskelisten. Nogle af jer læsere der har erfaring med Aeropress?

mandag den 12. december 2011

Hvid chokolade/lakrids mandler (a la Summerbird) + julehygge

Så har julestemningen omsider indhentet mig. Jeg hører meget julemusik (tak Spotify), håber på der kommer sne og har konstant lyst til at bage et eller andet.
For første gang lavede jeg selv vores adventskrans på trods af at jeg ellers ikke er specielt kreativ.

Vores adventskrans
Pakkekalenderen hjælper også på julestemningen(tak svigermor!)
Vi fik også lavet hvid chokolade/lakrids mandler a la summerbird. Mums! Det er virkelig svært at få dem lavet UDEN at spise dem alle på samme tid. Hvis ikke du har prøvet at lave dem, så er det bare om at komme i gang. Bare pas på fordi de er meget vanedannende!

10 min efter dette billede blev taget, var de spist :-)

Hvid chokolade/lakrids mandler
200 g mandler
80 g hvid chokolade
Lakridsrodspulver

Mandlerne ristes i ovnen i ca. 7 min ved 180 grader. Chokoladen smeltes over vandbad og mandlerne kommes i når chokoladen er smeltet. Mandlerne tages op en efter en med en gaffel og de lægges på en plade med bagepapir til afkøling. Når de er let afkølet, vendes de i rigeligt lakridsrods pulver.
Herefter kommes de i en si, så det overskuende pulver bliver siet fra.
Det gør ikke noget at de ukurante og ikke er "perfekt" overtrukket med chokolade som dem man køber. Jeg synes bare det ser dekorativt ud. Jeg valgte at bruge økologisk lakridsrodspulver fra Urtekram men man kan også bruge alm. lakridspulver fra eksempelvis Johan Bülow som vist skulle smage mere som det Summerbird bruger.

søndag den 11. december 2011

Peter Larsen økologisk instant espresso


Denne weekend fik jeg også mulighed for at afprøve denne økologiske instant espresso. Det sker jo nogle gange at jeg ikke gider det helt store espresso - bryggeri og derfor er det rart med instant kaffe. Det er hurtigt og nemt. Dog var jeg en smule skuffet over denne variant. Jeg synes egentlig bare at den smagte af almindelig instant kaffe og slet ikke af espresso....øv, troede lige man kunne snyde sig til en god espresso. Nogle der kan anbefale andre instant espresso'er som smager lidt mere af espresso end af almindelig instant kaffe??

Lækre koldhævede grovboller

ENDELIG en fri-weekend og det skulle fejres med brunch lørdag. Jeg fandt en rigtig god opskrift hos Birthe på disse koldhævede boller. De kan varmt anbefales :-)

Her er de inden bagning
Her er de færdige...
Udover at de her boller smager utrolig godt og er sunde, så er det bedste at de er virkelig nemme og lave. Jeg rørte dejen sammen dagen forinden på 5-10 min og så næste morgen skal de bare formes med to skeer og så på en bageplade. Det er bagning som jeg kan lide det :-)

Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem. Jeg har kun få rettelser i forhold til den orginale opskrift
som du kan se her

Koldhævede grovboller (ca. 18 stk)
10 g gær
8 dl. KOLDT vand
1 spsk groft salt
2 tsk sukker
150 g solsikkekerner
50 g 5-korns blanding
200 g fuldkorns hvedemel
200 g havregryn
350 g hvedemel

Opløs gæren i det kolde vand. Alle øvrige ingredienserne blandes i med en (træ)ske. Det er meningen at dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at alt hvedemelet skal bruges. Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet til hævning i mindst 12 timer. Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader ved hjælp af 2 skeer.  Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 - 25 minutter(hold øje med dem til sidst så de ikke bliver brændte i bunden.

mandag den 5. december 2011

Fanchise fanatic...

Der er utrolig mange gode kaffe steder rundt omkring i byen men jeg må tilstå at jeg elsker franchise steder, så som Baresso. Jeg synes det er rart at jeg ved hvad jeg får og smagen er ens lige meget hvor i landet/verdenen man får kaffen.

Baresso
Der er bare et eller andet over de velkendte og hyggelige omgivelser som drager mig. Behagelig musik og gratis Wii-fi. Dog er jeg altid ved at falde om på grund af de skyhøje priser, men ender altid med at overgive mig.

Wayne's Coffee, Sveriges svar på Baresso

Starbucks - min første franchise kærlighed
 Jeg har lovet mig selv at jeg skal være bedre til og prøve noget nyt. Nogen der kan anbefale en god kop kaffe??

torsdag den 1. december 2011

Mmmmm cheesecake

Hvis du nu står og mangler en dejlig kage til kaffen, så kommer der et godt bud her.
Jeg faldt over denne opskrift hos Newyorkerbyheart og det er jeg virkelig glad for.
Den smager helt fantastisk, forholdsvis nem og lave og så kan den med fordel laves en til to dage i forvejen.....

Kiksebunden presses ned i springform...
Den færdigbagte mascarponelag...
Jeg gav den lidt ekstra tid, derfor er den lidt brun. Dette lag behøver ikke tage farve..

Derefter tilføjes cremefraiche lag og det bages igen. Kages stilles nu på køl i min 8 timer...

Jordbærsaucen tilberedes og afkøles...
Den afkølede jordbærsauce fordeles på den kolde cheesecake...mmmm!
Jeg lavede kagen i forbindelse med et arrangement med mine kollegaer og de var også rigtig begejstret for kagen. Den skal jeg helt sikkert lave igen...og igen og igen.....
Der er både mandler og hvid chokolade i bunden og det synes jeg giver lidt ekstra end hvis det bare var en almindelig kiksebund. Opskriften, som jeg lavede den, kommer her: 

Manhattan-style strawberry cheesecake (1 springform, 6-10 pers)

200 g digestivekiks (let knuste)
75 g hvid chokolade (hakket)
75 g mandler med skal
100 g smør, smeltet og let afkølet
400 g mascarpone (eller fløde ost naturel)
4 1/2 dl cremefraiche 38 %
145 g rørsukker
2 æg
1 stang vanilie

Jordbærsauce:
250 g jordbær
1/4 dl vand
75 g sukker
1 spsk Maizena
1 spsk varmt vand
1/2 stang vanilie

Kom let knuste kiks og mandler i foodprocesser  og kør til kiksene er knuste men mandlerne må gerne være lidt chunky. Hæld det i en skål og tilsæt hvid chokolade og smør og rør sammen til smørret er ligeligt fordelt i kiksemassen.  Hæld blandingen i en smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 85 g sukker, 2 æg og korn af en 1/2 vaniliestang i en blender og kør det til det er en glat masse. Hæld det ud over kiksebunden og bag det i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 20 min. Massen bliver ikke helt fast ved bagning. Det kommer først når den er på køl. Kagen tages ud af ovnen og afkøles en smule. Lad ovnen være tændt. Bland cremefraiche med 60 g sukker og korn af en 1/2 vaniliestang. Hæld det ud over kagen og bag den igen i ca. 10 min. Lad kagen køle af inden den sættes i køleskabet ca. 6-8 timer eller med fordel natten over.

Jordbærsauce
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniliekorn og den tomme vaniliestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog. Tilsæt ca. 75 g sukker, lad det koge i ca. 5 min og smag til. Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring og lad det koge i ca. 1 min.
Fisk den halve vaniliestang op og lad jordbærsauce køle af.
Når det er koldt, fordeles det udover den kolde cheesecake og den er klar til servering :-)

P.s. Jeg har lavet meget få rettelser men du kan finde den orginale opskrift her.



Bogstafet "Beskytter" af Christian W. Jensen


Glæder mig til at komme i gang!
Jeg må indrømme at jeg ikke er den mest effektive blog-skribent, men vil prøve at rette op på det.
Hvad er der sket siden sidst? Jo, jeg er blevet udvalgt af Heidi fra Suburban Kitchen Life til at være næste led i bogstafetten som Newyorkerbyheart har startet.
Bogstafetten går i korte træk ud på at forfatteren Christian W. Jensen har udlånt et eksemplar af hans bog "Beskytter" og den bliver så sendt rundt i blog-land til dem der skulle være interesseret.
Efter man har læst bogen, skal man skrive en lille anmeldelse eller et par tanker omkring den.
Glæder mig til at modtage bogen og læse den. Den har fået gode anmeldelser og rosende ord på diverse blogs, så det kan kun blive godt...
Hvis nogen af jer kunne tænke jer at blive næste led i bogstafetten, så læs nærmere om regler her.
Jeg vender tilbage med nærmere info når jeg har læst bogen...