fredag den 28. oktober 2011

Manuel espresso - kande

Selvom jeg til tider drømmer om en stor espresso maskine som man kan finde på cafeerne, så laver min manuelle espresso kande en helt fantastisk espresso.
En fordel ved den manuelle espresso kande er at den er nem og rengøre og vedligeholde.
Man kan med fordel købe en model i rustfrit stål, da nogle modeller (som min) laves i aluminium og det kan desværre gå i forbindelse med kaffesyren og give en bismag.
Det er også vigtigt at købe en kande med varmeafvisende håndtag. Det er så ærgeligt når håndtaget er rødglødende når espressoen er færdig og man brænder fingrene.


                                                        Her er vidunderet....


                                 Det nederste rum fyldes med vand op til sikkerhedsventilen.....


                        Fintmalet espresso-kaffe fyldes i filteret og presses...evt med stempel...


Kanden samles og sættes på komfuret, på mellemvarmt blus. Inden længe vil vandet være presset op gennem filteret og espressoen bliver lavet...


Når espressoen begynder at blive lavet, så skrues der ned for varmen. Espressoen kan blive for tynd hvis vandet bliver presset for hurtigt igennem filteret....


                                         Ta daaa...lidt mælk i og du har den lækreste Cortado.....

                                                        ...eller en lækker cafe latte...

Jeg købte i sidste uge et gavekort til en nyåbnet kaffebar her i Aarhus ved navn La Cabra. Jeg er nu gået forbi et par gange og det ser super hyggeligt ud. Ser frem til at smage deres kaffe...